Spring naar inhoud

3 januari 2015

Doorbreek je standaard reacties

Door Jaap van Splunter

Jezelf voelen, zoals jij je graag wìlt voelen

Je voelt nu niet direct een plezierig verlangen om nieuwe vaardigheden te leren. Nee, je ervaart een klacht of klachten. Er kan veel zijn waardoor je weet dat je niet meer gezond en prettig in je leven staat.

Een druk hoofd, spanning of een beklemmend gevoel op je borst, ontregelde darmen, een kort lontje, slecht slapen, vaker migraine …..   de symptomen die je hebt kunnen zeer uiteenlopend zijn.  Je lichaam geeft je eigenlijk al veel langer en steeds opnieuw aan dat er iets is waaraan je moet werken. Dat je moet veranderen.

Tot dusver luisterde je slecht.

Je ziet het wel maar drukt het weg of bagatelliseert het. Met cynisme of met humor. Het resultaat: je blijft je niet goed voelen.

Àls je er dan uiteindelijk met vrienden over praat komen hun goedbedoelde adviezen niet binnen, of je laat ze niet binnen. Je voelt afweer of weerstand.

Kortom, je komt er niet bij. Wat actiever geformuleerd: je laat jezelf er niet bij komen. Je wilt minder stress ervaren en tegelijkertijd sta jij jezelf niet toe er aan toe te geven. Er aan toegeven dat je iemand anders tijdelijk nodig hebt om jezelf eruit te trekken. Doorzettingsvermogen heb je genoeg, maar als het om jezelf gaat …………..

 

Spoor

Wat een perspectief gaat er open, als

Neem geen doodlopend spoor. In mijn volgende blog hoor je wat daarvoor nodig is. Wat behulpzaam is àls je uiteindelijk erkent dat je even een sparring partner nodig hebt. Sterker nog: wat voorwáárdelijk is om te veranderen. Als je niet in staat of bereid bent aan die voorwaarden te voldoen hoef je eigenlijk ook geen tijdelijke sparring partner uit te kiezen. Weggegooide energie  ……….  en die had je al zo weinig.

Er zijn vele, prettige, eenvoudige werkwijzen om jou in staat te stellen om je weer goed te voelen. Te kunnen doen wat je wilt doen. Counselling en therapie zijn positief en leerzaam.  Samen kun je op zoek naar hoe jij opnieuw veerkrachtig wordt; om je leven weer prettig en voluit te leven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Abonneer op reacties

%d bloggers liken dit: